Besplatna Natalna Karta, Upute za Korištenje

Dobrodošli  na našu on line “Besplatna Natalna Karta“.

U cilju lakšeg snalaženja i razumijevanja, prilikom izrade vaše natalne karte, rado ćemo vam pojasniti značenje tablica, brojki i simbola, koje ćete susretati , a koji vam možda neće biti posve jasni.

Nakon što ste upisali svoje točne podatke, pojavit će se tabelarni prikaz Zodijaka po stupnjevima, koji daje prikaz planeta po horoskopskim znakovima i stupnjevima u trenutku vašeg rođenja. U tablici Placidus orb. nalaze se točne pozicije početaka polja. Tu je 12 znakova, a početak odnosno onaj koji je prvi znak, je ujedno i vaš podznak ili ascendent ( skraćeno Asc ) Tako npr. ako os prve kuće pada na 11.2 stupnjeva Lava, znači da je vaš podznak u Lavu. Slijedeći znak npr. Djevica nalazi se na 18. 7 st. I predstavlja os vaše druge kuće, i tako redom, sve do 12. Kuće.

Primjer tablica:

Zodiak u stupnjevima 0.00 Placidus Orb:0
Sunce Vaga 21.51 Ascendant Škorpion 11.44
Mjesec Bik 16.31 II Strijelac 11.03
Merkur Vaga 28.43 R III Jarac 15.49
Venera Strijelac 7.04 IV Vodenjak 22.50
Mars Lav 26.36 V Ribe 25.25
Jupiter Vaga 21.00 VI Ovan 21.18
Saturn Vaga 13.58 VII Bik 11.44
Uran Škorpion 28.08 VIII Blizanci 11.03
Neptun Strijelac 22.34 IX Rak 15.49
Pluton Vaga 24.12 Midheaven Lav 22.50
Lilith Strijelac 2.16 XI Djevica 25.25
Asc node Rak 27.30 XII Vaga 21.1

Kada budete gledali grafički prikaz vaše natalne karte, vidjet ćete kako je krug podijeljen na 12 polja horoskopa u tablici Placidus podjele polja. Iako je kroz povijest astrologije bilo različitih sustava podjela horoskopskog kruga ( Koch, Campanus i dr) Placidusova podjela prihvaćena je kao nezvanični standard.

grafika natalna karta

Važne točke osim Ascendenta u horoskopu, su još i Descendent, Medium coeli i Imum coeli. Medium coeli, zenit ( skr. MC ) vrh je desete kuće. Početak sedme kuće je Descendent , a nalazi se nasuprot prve kuće ( skr. Dsc ) i početak četvrte kuće Imum coeli, nalazi se nasuprot desete kuće ( skr. IC )

S lijeve strane klikom na tekst analize dobiti ćete skraćenu tekstualnu analizu vaše natalne karte, kao i vaših natalnih aspekata. U grafičkom prikazu naći ćete križaljku s natalnim aspektima. Trokut predstavlja trigon, tj. kut od 120 st., zvjezdica znači sekstil, tj. 60 stupnjeva. Ova dva aspekta su ujedno i najbolji aspekti jer se planete međusobno podupiru. Kvadrati znače razmak od 90 stupnjeva, a znak sa dva mala kružića povezanih s crtom je opozicija, a ona daje razmak od 180 stupnjeva. Inače su ova dva aspekta, loši aspekti, budući da se planete međusobno sukobljavaju, a osobi donose konflikte i konstantnu borbu. Kružić predstavlja konjunkciju, a to je aspekt dviju planeta koje se nalaze na istom mjestu. Ovaj aspekt može biti jako dobar, ali i problematičan. Sve ovisi o koje dvije planete je riječ. Benefici donose dobro, a malefici problem. Tako npr. Jupiter i Venera, donose blagostanje, mir i ljubav, a Mars i Uran, negativna i naprasna događanja. Kada je o aspektima riječ važno je napomenuti da se toleriraju odstupanja do 5 stupnjeva plus-minus. Tako npr. ako je Sunce-Mars pod kutem od 63 stupnja, još uvijek je sekstil, bez obzira što nije egzaktan. Neki astrolozi toleriraju odstupanja i do 8 stupnjeva.

Također će se u grafičkom prikazu vidjeti podjela znakova , na muške i ženske, zatim podjela po kvaliteti znakova na : Kardinalne ( Ovan, Rak, Vaga i Jarac ), fiksne: ( Bik, Lav, Škorpion i Vodenjak ) i promjenjive ( Blizanci, Djevica, Strijelac i Ribe ).

Za kardinalne znakove, vezuje se dinamičnost, strastvenost, inicijativa i entuzijazam. Za fiksne znakove, vezuje se stabilnost, snažna volja, beskompromisnost, ozbiljnost i poštenje. Promjenjivi znakovi , mahom su prilagodljivi, intelektualni, čovjekoljubivi i teže razvoju društva. Podjela po elementu je podjela na: vatrene znakove ( Ovan, Lav i Strijelac), zemljane ( Bik, Djevica i Jarac ), Zračne ( Blizanci, Vaga i Vodenjak ) i Vodene ( Rak, Škorpion i Ribe )

Klikom na kompletnu listu, kao što sam naziv kaže otvorit će se tabelarni prikaz svega što je već navedeno, ali objedinjeno na jednom mjestu.

Ispod navedenog, daje se na izbor horoskop, predviđanja, sinastrija ili usporedni horoskop, gdje možete vidjeti koliko ste kompatibilni s vašim partnerom. Tranziti i progresija govore o tranzitima koji određuju vašu bližu budućnost.

I na kraju su razni grafički prikazi vaše natalne karte. Klikom na planetu u određenoj horoskopskoj kući, dobit ćete i potrebno tumačenje.

Analizirajte, učite, razmišljajte, igrajte se, a mi se toplo nadamo da smo vam malo pomogli pribiližiti ovaj planetarni svijet ,simbola, znakova i značenja, u kojem ćete se na kraju naći sami sa sobom.

Slične teme:

  1. Moja Natalna Karta Forum ! Dragi posjetitelji, od sada vam na našim stranicama nudimo: Online Forum na : http://www.mojanatalnakarta.com/forum/ Za postiranje tema, potrebna je “brza...
  2. Seksualne Tajne Astrologije Ljubav i seks su područje života kojim smo svi zaintrigirani. Postoje određene stvari u Astrologij kojom ćete rasvijetliti individualnu narav,...
  3. Besplatna Natalna Karta je Online!!! Izradite natalnu kartu besplatno, saznajte vaše aspekte, tranzite ili usporedite vašu natalnu kartu sa drugima "sinastrija". ...